Stappenplan voor het zelf maken van een website als zzp’er

zelf een website maken zzp

Deel het op

Stappenplan voor het zelf maken van een website als zzp’er

Als zzp’er is het hebben van een professionele website essentieel om je online aanwezigheid te versterken en potentiële klanten te bereiken. Het zelf maken van een website kan kostenbesparend zijn en geeft je de vrijheid om je eigen stijl en inhoud te bepalen. Hieronder vind je een stappenplan om je te helpen bij het maken van je eigen website.

Stap 1: Bepaal het doel en de doelgroep van je website

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om het doel en de doelgroep van je website te bepalen. Wat wil je bereiken met je website en wie wil je bereiken? Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen en welke informatie je potentiële klanten nodig hebben.

Stap 2: Kies een geschikt platform

Er zijn verschillende platforms beschikbaar waarmee je zelf een website kunt maken, zoals WordPress, Wix en Squarespace. Kies een platform dat past bij je behoeften en vaardigheden. WordPress is bijvoorbeeld een populair platform dat veel flexibiliteit biedt, terwijl Wix en Squarespace meer gebruiksvriendelijk zijn voor beginners.

Stap 3: Kies een sjabloon of ontwerp je eigen website

Als je een platform hebt gekozen, kun je een sjabloon selecteren of je eigen website ontwerpen. Sjablonen bieden een basisstructuur en ontwerp waarop je kunt voortbouwen. Pas het sjabloon aan met je eigen kleuren, logo en afbeeldingen om het uniek te maken. Als je de vaardigheden hebt, kun je er ook voor kiezen om je eigen website vanaf nul te ontwerpen.

Stap 4: Creëer relevante en boeiende inhoud

Een goede website bevat relevante en boeiende inhoud die je potentiële klanten aanspreekt. Schrijf duidelijke en beknopte teksten die je producten of diensten uitleggen. Gebruik ook afbeeldingen en video’s om je inhoud visueel aantrekkelijk te maken. Vergeet niet om je inhoud regelmatig bij te werken en te optimaliseren voor zoekmachines.

Stap 5: Optimaliseer je website voor zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat je website goed wordt gevonden in zoekmachines, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Gebruik relevante zoekwoorden in je titels, meta-tags en inhoud. Zorg ervoor dat je website snel laadt en mobielvriendelijk is. Daarnaast kun je overwegen om externe links naar je website te krijgen om je online zichtbaarheid te vergroten.

Stap 6: Test en publiceer je website

Voordat je je website publiceert, is het belangrijk om deze grondig te testen op verschillende apparaten en browsers. Controleer of alle links werken, formulieren goed functioneren en de inhoud goed wordt weergegeven. Als alles naar behoren werkt, kun je je website publiceren en online zetten.

Stap 7: Promoot je website

Na het publiceren van je website is het belangrijk om deze te promoten om meer bezoekers te trekken. Maak gebruik van sociale media, e-mailmarketing en andere online marketingtechnieken om je website onder de aandacht te brengen. Blijf ook werken aan het verbeteren van je website en het toevoegen van nieuwe inhoud om je bezoekers betrokken te houden.

Met dit stappenplan kun je zelf aan de slag gaan om een professionele website te maken als zzp’er. Neem de tijd om elk van de stappen zorgvuldig uit te voeren en wees niet bang om hulp te vragen als je ergens vastloopt. Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website kan een krachtig marketinginstrument zijn om je bedrijf te laten groeien.

Toch liever het laten maken van jouw ZZP uitbesteden? Klik op de link!

Meer relevante blogposts

Chat openen
1
Scan de code
Live chat (🟢)
Welkom bij position1one 👋

Website, webshop of een andere online marketing dienst nodig?