ZZP website tips – Wat er sowieso op moet komen te staan

wat moet er op een zzp website staan

Deel het op

Als ZZP’er is het hebben van een professionele website essentieel om jezelf online te presenteren en potentiële klanten aan te trekken. Maar wat moet er eigenlijk allemaal op je ZZP website staan? In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste elementen die niet mogen ontbreken.

1. Over mij

Een van de eerste dingen die bezoekers willen weten is wie jij bent als ZZP’er. Zorg daarom voor een duidelijke “Over mij” pagina waarin je jezelf en je expertise presenteert. Vertel iets over je achtergrond, ervaring en waarom klanten voor jou moeten kiezen.

2. Diensten

Op je ZZP website is het belangrijk om een overzicht te geven van de diensten die je aanbiedt. Maak hierbij gebruik van duidelijke en beknopte beschrijvingen. Geef ook aan wat de voordelen zijn van jouw diensten en waarom klanten voor jou moeten kiezen.

3. Portfolio

Een portfolio is een uitstekende manier om potentiële klanten te laten zien wat je in huis hebt. Toon voorbeelden van eerdere projecten waar je aan hebt gewerkt. Dit geeft potentiële klanten een goed beeld van je werk en wat ze kunnen verwachten.

4. Referenties

Referenties zijn een krachtig middel om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Vraag tevreden klanten om een korte testimonial te schrijven over hun ervaring met jouw diensten. Plaats deze referenties op je website om potentiële klanten te overtuigen van jouw professionaliteit en kwaliteit.

5. Contactgegevens

Zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn op je website. Vermeld je telefoonnummer, e-mailadres en eventueel je fysieke adres. Dit maakt het voor potentiële klanten makkelijk om contact met je op te nemen.

6. Call-to-action

Een call-to-action is een knop of link die bezoekers aanspoort om actie te ondernemen, zoals het aanvragen van een offerte of het maken van een afspraak. Plaats een duidelijke call-to-action op strategische plaatsen op je website om bezoekers te stimuleren om contact met je op te nemen.

7. Blog

Een blog op je ZZP website kan veel voordelen bieden. Het geeft je de mogelijkheid om je expertise te laten zien, je autoriteit op te bouwen en je website regelmatig van nieuwe content te voorzien. Schrijf informatieve en relevante artikelen die interessant zijn voor je doelgroep.

8. Social media links

Verbind je ZZP website met je social media profielen door middel van duidelijke links. Dit maakt het voor bezoekers makkelijk om je te volgen op social media en op de hoogte te blijven van je laatste updates en nieuws.

9. Privacyverklaring en algemene voorwaarden

Om aan de privacywetgeving te voldoen, is het belangrijk om een privacyverklaring op je website te plaatsen. Daarnaast is het raadzaam om algemene voorwaarden op te stellen. Zorg ervoor dat deze documenten makkelijk te vinden zijn op je website.

10. Responsieve vormgeving

Steeds meer mensen bezoeken websites via hun mobiele telefoon of tablet. Zorg er daarom voor dat je ZZP website een responsieve vormgeving heeft, zodat deze ook goed leesbaar en bruikbaar is op kleinere schermen.

Met deze tips heb je een goede basis voor je ZZP website. Vergeet niet om regelmatig je website te updaten en te optimaliseren om zo je online aanwezigheid te versterken en meer klanten aan te trekken.

Meer relevante blogposts

Chat openen
1
Scan de code
Live chat (🟢)
Welkom bij position1one 👋

Website, webshop of een andere online marketing dienst nodig?